Dirk van Lieshout nursery

Het bedrijf heb ik in 1995 van mijn vader overgenomen. Samen werkten we in de kwekerij waar we groente kweekten, voornamelijk sla, spinazie en wortelen. Omdat ons bedrijf te klein was voor de groeiende groentemarkt waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar andere teelten, In de bloementeelt vonden we een mooi alternatief.

Daarna probeerde ik twee type van Agapanthussen te combineren om een nieuw soort te veredelen. Jaren later is mijn eerste eigen cultivar een feit. Dankzij deze inspanningen kan ik een brede range met mooie hoge Agapanthussen in vele kleuren aanbieden in een periode van Juni tot in laat Juli.

De goed gedraineerde zandgronden zijn ideal voor de teelt en bewerkingen van mijn gewassen. Op dit moment teel ik Agapanthus, Eremurus en pioenen en een aantal traditionele gewassen op vier hectare land.

Amaryllis “Bella Donna”, amarcrinum, Alliums en Leeuwenbekken worden geteeld als traditionele gewassen. De gewaskeuze is belangrijk geweest zodat er jaarrond een mooie arbeidsverdeling is

Om ziekten en plagen te bestrijden maak ik gebruik van een goede vruchtwisseling. Dit is een mooie manier om minder gebruik te hoeven maken van chemie in mijn gewassen. Vandaag de dag zijn wij in staat om jaarrond verschillende soorten Agapanthus, Eremurus en Pioenen aan te bieden.

www.dirkvanlieshoutnursery.com

  • Dirk van Lieshout Nursery

  • dirkvanlieshout@hotmail.com

  • Cieweg 3A, Heemskerk

  • 06-40230965