De Tuintjes

De Tuintjes

De broers Johan en Sjaak Beentjes telen tulpen, astilbe en trachelium in 6500 m2 kassen. Nadat onze vader in 1978 op jonge leeftijd kwam te overlijden namen we het groenteteeltbedrijf over.
Samen met onze moeder, die nu op 84-jarige leeftijd nog af en toe helpt met het bossen van de bloemen, hebben we de groenteteelt in 1983 vaarwel gezegd. Daarna hebben we de kassen gebouwd waarin we nu snijbloemen telen.

In het begin teelden we trosanjers, tulpen ,freesia s en Lisianthus. Nu telen we al 15 jaar in de winter tulpen in de vollegrond, in het voorjaar astilbe en in de zomer trachelium. Omdat de tulpen nog in de grond geteeld worden is de kwaliteit erg zwaar en worden door de consument zeer gewaardeerd.

Trachelium wordt in Nederland nog door enkele specialistische bedrijven geteeld.Omdat onze kassen wat ouder zijn telen we gewassen die niet veel energie gebruiken, maar waarbij je toch een een topproduct kan leveren. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is minimaal omdat we de grond ontsmetten doormiddel van stomen.

Ons streven is om met een zo laag mogelijke milieubelasting een mooi product te produceren.

  • De Tuintjes

  • beentjes@detuintjes.nl

  • Rijkstraatweg 203 B, 1969 LG Heemskerk

  • 06-12539239