FA. R.G. Kleef – engels

FA. R.G. Kleef

Many generations of the Kleef family have preceded in the agricultural sector, the nursery is more than 100 years old and since the 50’s they reside at their current location in the dunes of Heemskerk. This is an unique, small scale, agricultural plot, the sandy soil in this area is excellent for cultivating cut flowers.

Fa R.G. Kleef is a small family business that is specialised in cultivating Dianthus-green trick, the high standing quality is being optimised all the time. The green trick is a relatively new product that is being harvested from April till November. She is much appreciated because of her fresh green colour and optimal shelf life. In the winter there are tulips being cultivated in the full soil which makes sure that we can deliver a very good product to the auction. The assortment consist of i.a. Strong gold and Viking, and regularly there are test with different kinds of tulips.
In between the Dianthys and the tulips we chose to cultivate Astilbe in the colour pink and white, beautiful plumes that carry the names Europa and Washington. This way we achieved of bringing products all year round to the auction where the firma Kleef built on a good reputation.

  • FA. R.G. Kleef

  • Zuiderwentweg 2, 1969MX Heemskerk

JGM Bleeker

JGM Bleeker is de bloemenkwekerij van Johan Bleeker in het Heemskerkerduin.

Het is een kwekerij van 1,5 ha., waarop 3.000 m2 kas is gebouwd. Er worden voornamelijk Astilbe, Agapanthus en Nerine geteeld.

De bloemproductie vindt voornamelijk binnen plaats. Behalve van de Agapanthus, die worden alleen buiten geteeld. Verder wordt op kleine schaal Sandersonia geteeld.Het uitgangsmateriaal van de Sandersonia en Nerine wordt zelf buiten geteeld. De Astilbe planten worden voornamelijk aangekocht.

De tuinderij is gestart door opa Hein Bleeker, zelf afkomstig uit een tuindergeslacht. Hij begon een groentekwekerij in 1925 aan de Voorweg in Heemskerk. Op een halve hectare grond werden de voor Heemskerk gebruikelijke groentesoorten geteeld. In die dagen waren dat o.a. boontjes en aardbeien. Ook het gebruik van platglas ofwel eenruiters werd opgepakt.

Zijn zoon, mijn vader Cor, startte met het telen van bloemen en bollen, zoals chrysanten, gladiolen en irissen. Heel beperkt vanwege de benodigheid van teeltvergunningen.Na het afschaffen van de teeltvergunningen is mijn vader overgestapt op de teelt van kleinbloemige rozen. Daarvoor werden kassen gebouwd. Door problemen met aaltjes, de introductie van teelt op substraat en belichting werd gekeken naar andere teelten. De overstap is toen gemaakt naar Nerine, Astilbe en Agapanthus.

In die tijd, rond 1985, werd het bedrijf overgenomen door mijn broer Paul en mijzelf. Er werd grond bijgekocht en de teelt van uitgangsmateriaal van Nerine en Astilbe werd ook opgepakt. Naast bovengenoemde teelten werden verschillende andere bloemen geprobeerd, zoals Lisianthus, Trachelium, Celosia. Nadat mijn broer uit het bedrijf ging ben ik gestopt met het telen van uitgangsmateriaal voor de Astilbe.

Toch zijn de drie hoofdsoorten gebleven en daarop is verder gespecialiseerd. Zoals bij de Astilbe is de muziekserie belangrijk geworden met bv Boogie Woogie en Hip Hop. Door afspraken direct met veredelaar Harry Verduin ben ik in staat om ook de komende jaren steeds nieuwe introducties op het gebied van Astilbe te realiseren. Ook nieuwe Nerine soorten als Bianca Perla en Vesta K zijn in het assortiment opgenomen. Natuurlijk worden vernieuwingen bij de Agapanthus niet vergeten met soorten als Volendam en Duivenbrugge White.

Er worden steeds ook mogelijkheden van andere gewassen bekeken, zoals nu Frittelaria persica. Hiernaast wordt er ook nog steeds gewerkt aan een succesvolle teelt van Sandersonia.

Door deelname aan Summerflowers hoop ik dat elke bloemenliefhebber in contact kan komen met onze vernieuwende producten.

  • J.G.M. Bleeker

  • johan.bleeker@hetnet.nl

  • Voorweg 37, 1969 MD Heemskerk

  • 06 25 337777

FA. R.G. Kleef

Al vele generaties Kleef zijn voorgegaan in de agrarische sector, de kwekerij bestaat al meer dan 100 jaar, en sinds de jaren 50 op de huidige locatie in het heemskerkse duingebied. Dit is een uniek kleinschalig agrarisch gebied, de zandgrond in dit gebied leent zich uitstekend voor het telen van snijbloemen.

Fa R.G.Kleef is een klein familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van Dianthus- green trick, waarbij de hoogstaande kwaliteit van het product voortdurend word geoptimaliseerd. De green trick is een relatief nieuw product dat word geoogst van april tot en met november. Zij word zeer gewaardeerd door haar frisse groene kleur en optimale houdbaarheid. Daarnaast worden in de winter tulpen in de volle grond geteeld waardoor er een zeer goed product aan de veiling kan worden aangeleverd. Het assortiment bestaat o.a uit Strong gold en Viking, en regelmatig worden andere soorten uitgeprobeerd. Als tussenteelt is gekozen voorAstilbe in de kleuren roze en wit, prachtige pluimen die de namen Europa en Washington dragen. Op deze wijze is het gelukt om bijna het gehele jaar onze producten op de veiling voor de klok te brengen en heeft de firma Kleef een goed naamsbekendheid opgebouwd.

  • FA. R.G. Kleef

  • Zuiderwentweg 2, 1969MX Heemskerk