FA. R.G. Kleef

  1. R.G.Kleef

Al vele generaties Kleef zijn voorgegaan in de agrarische sector. De kwekerij bestaat al meer dan 100 jaar, en sinds de jaren 50 op de huidige locatie in het Heemskerkse duingebied. Dit is een uniek kleinschalig agrarisch gebied waar niet de hoeveelheid maar de kwaliteit centraal staat. De zandgrond in dit gebied leent zich uitstekend voor het telen van snijbloemen.

Fa R.G.Kleef is een klein familiebedrijf met 5600m2 kassen, dat zich momenteel specialiseert in het telen van Trachelium caeruleum in de soorten Lake Michigan bleu, purple en white. Continu word er aan gewerkt om de kwaliteit van deze mooie schermachtige bloem te optimaliseren. De Trachelium is een sterke bloemsoort die zich uitstekend leent voor mengboeketten maar ook zelfstandig mooi op de vaas tot zijn recht komt. De bloemen worden geoogst van april tot en met oktober.

Daarnaast worden er in de winter tulpen in de volle grond onder glas geteeld, waardoor er een hoog kwaliteitsproduct aan de veiling afgeleverd kan worden. Het assortiment dat ons het meeste aanspreekt zijn de aparte tulpenrassen. Met name de dubbele en gekartelde soorten hebben onze voorkeur. Deze vergen meer aandacht en arbeid, echter worden ze ook door onze klanten meer gewaardeerd. Als tussenteelt is gekozen voor Astilbe in de kleuren roze en wit. Prachtige pluimen die de namen Europa en Whasington dragen. Deze leveren wij in het voorjaar.

Op deze wijze is het gelukt om bijna het gehele jaar onze producten op de veiling voor de klok te brengen. Hiermee hebben we een goede naamsbekendheid opgebouwd. Wij zetten ons volledig in om mooie producten af te leveren, en staan altijd open voor noviteiten.

  • FA. R.G. Kleef

  • Zuiderwentweg 2, 1969MX Heemskerk