Floricultura

Floricultura

Floricultura is de specialist in veredeling, selectie en vermeerdering van orchideeën. Door de jaarlijkse verkoop van wereldwijd vele tientallen miljoenen jonge orchideeën planten is het bedrijf marktleider in uitgangsmateriaal van orchideeën in de wereld.

Als leverancier van uitgangsmateriaal onderscheidt Floricultura zich naast de omvang van de productie ook door het brede assortiment van veertien verschillende orchideeën geslachten. Floricultura is een familiebedrijf met kenmerkende platte organisatiestructuur en informele omgangsvormen. Naast een goede werksfeer bevordert deze laagdrempelige bedrijfscultuur ook contact met de werkvloer en een goede uitwisseling van kennis en ervaring tussen medewerkers.

De motor achter het succes van Floricultura als productiebedrijf is de prominente rol die het toekent aan onderzoek. Dit onderzoek wordt intern uitgevoerd en wanneer mogelijk worden de onderzoeksresultaten en nieuwe technologieën aangewend om de kwaliteit van de orchideeën en de productiewijze verder te verbeteren. Tevens is het beleid van Floricultura gericht op duurzame relaties met haar afnemers. De basis voor deze duurzame samenwerking legt Floricultura door het leveren van topkwaliteit orchideeën. Naast de kwaliteit van het product hecht Floricultura ook aan transparantie en het delen van kennis. Kwekers wordt daarom de mogelijkheid geboden om bij Floricultura in de kassen te komen kijken hoe hun planten erbij staan. Na levering wordt een gedegen teeltbegeleiding op locatie aangeboden.

www.floricultura.nl

  • Floricultura

  • orchids@floricultura.com

  • Cieweg 13, 1969 MS Heemskerk

  • + 31 (0) 251-203060